Mensen die meer willen bewegen in het dagelijkse leven kunnen een beroep doen op een Bewegen Op Verwijzing-coach. De huisarts verwijst hen door naar zo'n coach uit de buurt. Tegen een lage prijs stelt de coach samen met de deelnemer een beweegplan op maat op.

"Gezondheid is het hoogste goed en om onze inwoners mee op pad te helpen, investeren we graag in hun gezondheid als Gezonde Gemeenten.

Met het project 'Bewegen Op Verwijzing' krijgen inwoners de kans om op een zeer laagdrempelige manier een beweegplan op maat te verkrijgen en worden ze begeleid door een professionele coach. De goede gezondheid staat voorop in dit project, alsook de laagdrempeligheid van het initiatief", aldus schepen van Welzijn Sumati Adriaensen (Kasterlee).

Schepen van Welzijn Chiel Danckers (Lille) vult aan: "We hopen dat de inwoners van Lille en Kasterlee na de coronacrisis blijven bewegen. BOV helpt hen hierbij. Een beweegmomentje structureel opnemen in je leven, hoe klein of groot het ook is, geeft een positieve en gezonde wending aan je leven!"

BOV is een heel toegankelijk initiatief. De deelnemer betaalt de coach 5 euro per kwartier voor een individuele sessie en 1 euro per kwartier voor een groepssessie.
Mensen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming krijgen een extra korting.

Meer info vind je op www.lille.be, www.kasterlee.be en de Facebookpagina van Bewegen op verwijzing – Middenkempen (@bewegenopverwijzing.be).

Foto: vlnr Chiel Danckers, BOV-coach Dave Lens en Sumati Adriaensen/rr.